Dominique en Alain waren al een hele tijd op zoek naar een plaats om tot rust te komen, een gezellige plek waar het fijn zou zijn om tijd door te brengen met vrienden en familie. Op een mooie winterdag in december 2010 ontdekten ze de Langer-hoeve.

Vormgeven
Vier jaar lang werkte de familie tijdens weekends en zomermaanden aan het pand.

Plannen

Dominique en Alain kochten de Langer-hoeve in december 2010.

Ze beslisten om het meer dan een eeuw oude pand volledig te renoveren. Een ware uitdaging! Zij, met al haar ideeën, en hij, met de beide voeten op de grond en het kompas in de hand, gingen samen aan de slag.

Ook zoon en dochter bleken al even enthousiast als hun ouders. Het hele gezin zette zich in.

Met zijn vieren begonnen ze eraan. Vastberaden waren ze om deze prachtige oude hoeve weer nieuw leven in te blazen.

Bouwen

Een weekend later later tekenden vader en zoon de plannen en verzonnen moeder en dochter allerlei ideeën voor de inrichting van het pand.

In juli 2011 schoot de graafmachine in actie. . Om een mooi volume te creëren, moest er eerst veel afgebroken worden. Na al het breken en boren konden ze uiteindelijk beginnen met de wederopbouw van het pand.

Vormgeven

Vier jaar lang werkte de familie tijdens de weekends en de zomermaanden aan het pand.

Terwijl het gezin zich eerst rond het project schaarde, was het nu vooral het project dat de familie steeds weer naar elkaar toebracht. De 4 bouwers werkten hard om deze nieuwe woonst vorm te geven.

Een plek om tijd door te brengen met vrienden en familie.

Het was ook de bedoeling om de lokale ambachtslieden te betrekken bij het project, om traditie met modern comfort te combineren, de charme van de oude hoeve met de strakke lijnen van een resoluut hedendaagse architectuur. In januari 2016 was de hoeve volledig gerenoveerd.

Herinneren

In 1960 opende de grootmoeder van Dominique een familiepension in De Panne:
Le Chalet du Chien Vert.

Vijftig jaar later stelde de dochter van Dominique en Alain voor de naam van dat hotel te gebruiken als herinnering aan haar overgrootmoeder. En zo ontstond de naam van het vakantiehuis:

Le Gîte du Chien Vert.